Valentina Reković (1od5miliona) o ideji Borisa Tadića

Opozicija izgleda ništa nije naučila iz svojih prethodnih promašaja, a bilo ih je zaista mnogo. Sami smo se uverili da su nesposobni kako da smisle ideju tako i da zabrljaju u njenom sprovođenju.za Srpski Glasnik kaže Valentina Reković, ispred Pokreta #1od5miliona.

Za primer toga smatra ideju bojkota – koji su obesmislili pre nego što je počeo, ideja nije doprla do Srbije, a opozicija opet pokazala da ne može da se dogovori. Ako zanemarimo svojatanje ideja, jalovost i takmičenje liderčića ko će da bude veći, ostaje njihova politička istorija, ono kad su bili vlasti i demolirana Srbija koju su iza sebe ostavili kao i mafijaški režim koji nam ostaviše kao zaostavštinu. -. smatra Reković-

Kao razlog izlaska na izbore Pokreta #1od5miliona ističe nemogućnost opozicije da se dogovori ide li ili ne u bojkot. Da smo čekali opoziciju da se dogovori da li bojkotuje ili ne bojkotuje, koliko puta treba krenuti u kampanju bojkota izbora, šta je bojkot i šta donosi, može da nam prođe još tri, četiri Vučića, a mi da čekamo kako oni kažu “pravi trenutak” za delovanje. Nemamo mi više vremena da čekamo pravi trenutak te smo kao Pokret #1od5miliona rešili da izađemo na predstojeće izbore, kako smo rekli da nastavimo bojkot u Skupštini, a oni nek se dogovaraju koliko god hoće, a sa tim u vezi predložismo im da dogovore nastave u parkiću uz šah, u penziji.

foto: Todor Milivojević

Ideju Borisa Tadića o ”Listi za bojkot” smatra dokazom bezidejnosti opozicije, te smatra da opozicija svojata njihovu ideju. Sinoć smo od Borisa Tadića, bivšeg predsednika RS čuli kako bi da “produbi bojkot” i detaljno opisan način koji može da bude ovakav ili onakav. I naravno, njemu niko nije postavio pitanje kako to bojkotujete, a ne učestvujete kojim su nas zasipali govoreći da je sve to besmisleno, glupo i pokvareno. Pa, ovo nije prvi plan koji svojata ova i ovakva opozicija u nedostatku ideja i željom za opstankom, pa im poručujemo, da ćemo ozbiljno razmisliti da li ćemo im dati ideju bojkota u parlamentu. Mi znamo čija je, a znaju i građani Srbije. Možda je ovim postupkom ogoljen sistem bezidejnosti ove i ovakve opozicije, možda zbog nemarnosti, a možda misle da naši ljudi slabo pamte.

Opoziciji poručuje da su ih građani zapamtili i da je najbolje da svoja mesta ustupe mladim i kvalitetnim ljudima – …najbolje je da se sada spakuju, odu kući i čitaju novine i lepe knjige. Svoja mesta nek ustupe mladim i kvalitetnim ljudima koji nisu mit i zaista postoje u tim strankama, ali se od njihovih politikantskih igrarija ne čuju i ne vide.

Za kraj ona navodi da se ne brinu što im kradu ideje, jer je ih imaju na pretek, a ne brine ih ni realizacija te ideje jer aplikaciju za kontrolu izbornog procesa nikad neće biti u stanju da naprave.

novinar: Vojin Radovanović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate to: