U Londonu više slučajeva korone na kraju zaključavanja nego na početku

Zdravstveni stručnjaci koji prate efikasnost najnovijeg zaključavanja u Velikoj Britaniji kažu da je u Londonu bilo više COVID slučajeva kada se zaključavanje završilo u odnosu na početak.

Njihovo rešenje? Još jedno zaključavanje. Jer to ima savršenog smisla.

Engleska je ušla u drugo nacionalno zaključavanje 5. novembra pre nego što je ukinuto i sistem sa tri nivoa ponovo uveden 2. decembra.

Međutim, čini se da nije imao nikakav uticaj.

Manje od nedelju dana nakon izlaska iz zaključavanja, London bi mogao da uđe u još jedan (nivo 3 ograničenja je u osnovi isti kao i potpuno zaključavanje) zbog porasta slučajeva koronavirusa.

„Glavni grad je sada druga najgora regija u zemlji, odmah iza Vest Midlandsa, sa više od 15.000 ljudi koji su tokom prošle nedelje imali pozitivne testove, stopa od 169,6 na 100.000 ljudi, u poređenju sa 150,9 pre mesec dana“, izveštava Telegraph.

Odgovarajući na brojeve, profesor Paul Hunter sa Univerziteta u Istočnoj Angliji rekao je: „Bilo je više slučajeva na kraju zaključavanja nego na početku u Londonu.“

Pa u čemu je bila poenta zaključavanja?

Uprkos tome što zaključavanje nije postiglo ništa osim porasta slučajeva, Hunter se zalagao za novo zaključavanje, tvrdeći da London treba premestiti na treći nivo.

„Nije ponudio objašnjenje zašto nedavno nacionalno zaključavanje nije uspelo da utiče na broj slučajeva ili zašto bi, uprkos tome, bio mudar postupak glavni grad dodatno ograničiti “, izveštava LockdovnSceptics.org.

U međuvremenu, samo nekoliko nedelja nakon nametanja zaključavanja „protivpožarne zaštite” od 17 dana, velška vlada sada kaže da bi bilo potrebno još jedno zaključavanje pre Božića.

Još jednom, „odgovor“ na neuspelo zaključavanje je još jedno zaključavanje.

Prevod: Srpski Glasnik

Izvor: Summit News, 8. 12. 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate to: