U Australiji interventna policija oborila novinara na zemlju i uhapsila ga zbog izveštavanja o protestima protiv zaključavanja

Melburn – Video snimci iz Australije pokazuju kako je novinar oboren na zemlju i uhapšen od strane interventne policije zbog „zločina“ izveštavanja sa protesta protiv mera zaključavanja.

Avi Jemini iz Rebel Njuza je u subotu pravio snimak na maršu slobode protiv mera zaključavanja u Melburnu, kada mu je iznenada prišao komandant policije.

“Ovaj momak ovde nije iz bilo kog svrhovitog razloga, želim ga uhapsiti”, navodi policajac, naređujući drugim policajcima, od kojih su neki obučeni u opremu za suzbijanje nereda, da ga uhapse.

“Dole na zemlju!” viče policija dok je Jemini odvučen na travnjak.

Njegove prigovore da je novinar i da u džepu ima novinarsku propusnicu niko ne čuje dok ga policajci i dalje maltretiraju, pre nego što su mu stavili lisice i odveli ga.

Nakon što je eventualno shvatila sramotu i kritike s kojima su se suočili zbog hapšenja novinara, policija je kasnije tvrdila da ih je Jemini “ometao” ulaskom između policijskih linija nakon što je od njega zatraženo da se pomeri i dobio je upozorenje.

Na video-snimku se ne vidi da bilo koji policajac traži od Jemena da se pomeri.

Australija se pokazala kao najdiktatorski razvijena zemlja na svetu kada je reč o drakonskom sprovođenju pravila o koronavirusu.

Kao što smo već izveštavali, trudnica je uhapšena u svom domu pred sopstvenom decom zbog zločina objave protesta na Fejsbuku.

Vlasti su sebi takođe dale ovlašćenje da nalože policiji uklanjanje dece iz roditeljskog staranja kako bi se osiguralo poštovanje pravila o koronavirusu.

Policija u Melburnu je takođe najavila da će koristiti bespilotne letelice za nadzor kako bi uhvatili ljude koji ne nose maske i kako bi pratili automobile koji putuju dalje od 5 kilometara od kuće.

Vlasti su takođe dobile ovlašćenje da ulaze u domove ljudi bez naloga i vrše provere karantina na terenu.

Prevod: Srpski Glasnik

Izvor: Summit News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate to: