SVI PROTIV VUČIĆA Ustali Beograd, Niš, Novi Sad…

Pored Beograda, gde će protesti početi u 18 časova, demonstracije se organizuju i u Nišu i Novom Sadu. Na društvenim mrežama kruži poziv za okupljanje nezadovoljnih Nišlija u 19 sati ispred Skupštine Grada u Ulici Nikole Pašića. Organizator nepoznat, a parola za poziv je “Srbija je ustala, stop lopovima i batinašima”. Protest u Novom Sadu je zakazan za 18 sati.

Odjeci sinoćnjih beogradskih demonstracija vidljivi su i na društvenim mrežama Nišlija.

Novosađani i Kragujevčani su okupljali još sinoć u znak revolta zbog najavljenog policijskog časa, ali i kao podrška zemljacima koji su protestovali u Beogradu, a na koje je policija bacala suzavce i primenjivala silu.

Nišlije se pozivaju na okupljanje u 19 sati.

Danas narodni protest ispred Skupštine grada Niša od 19 sati. Srbija je ustala, stop lopovima i batinašima!!! – piše u pozivu.

Ko je organizator ovog okupljanja, za sada nije poznato, ali su svoj dolazak najavili studenti Medicinskog fakulteta.

Na Fejsbuku je napravljen i događaj “Veliko narodno provociranje policije sedenjem na klupici” koji je zakazan za 20 sati kod Gradske kuće.

Ovaj sarkastični poziv aludira na noćašnji događaj iz Beograda kada su tri momka koja su sedela na klupici dobila batine od policajaca koji su ih iz čista mira tukli pendrecima.

VUČIĆ O PREBIJANJU U PARKU: SEDELI SU NA KLUPI I NAPALI POLICIJU

Izvor: direktno.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate to: