Sestre u jednom telu: Neće razdvajanje, teži im status

Povezane bliznakinje koji su odbile da budu razdvojene gostovale su u jednoj televizijskoj emisiji i pobrale pregršt komplimenata gledalaca.

Dokumentarni film prati Karmen‌ ‌and‌ ‌Lupitu (18), iz Konektikata, koje završavaju školu i spremaju se da postanu odrasle devojke, što podrazumeva polaganje ispita za vozačku dozvolu.

Očekivalo se da će sestre, koje su spojene na abdomenu, preživeti tri dana nakon što su se rodile 2002. godine, a rečeno im je da bi njihovo odvajanje moglo da bude kobno po život.

Zbog toga bliznakinje iz Meksika ostale su zajedno i vešto su se prilagodile zajedničkom životu. Njihova pozitivna energija i harizma je iznenadila gledaoce koji tvrde da su ih ove devojke “inspirisale” njihovim pozitivnim stavom.

– Karmen i Lupita su tako dobar inspirativni par. Obožavam ih – napisala je jedan žena na Tviteru.

 – Ovo me je baš inspirisalo, one odbijaju da veruju da je nešto nemoguće – napisao je jedan tviteraš.

U dokumentarcu je snimljen momenat kada Karmen uči da vozi, a otac bliznakinja je odmah pored njih.

– Da, tako je. Povezane bliznakinje mogu da voze. Barem se nadam – našalio se otac.

Lupita je otkrila da Karmen želi da nauči da vozi kako bi obe bile više nezavisne- Lupita se pohvalila da ona rukuje migavcem, dok njena sestra radi sve ostalo.

– Ja imam kontrolu nad desnom nogom i malo sam viša od Lupite, jednom prilikom smo njoj dali da vozi, ali nije prošlo baš najbolje – rekla je Karmen.

– Otac je hteo da nas dve radimo zajedno, da koristimo moj desnu ruku i njenu desnu ruku, ali to nije bila najbolja kombinacija, zato smo odlučili da je sve radim sama – ispričala je Karmen.

Iako je dobar deo dokumentarca pozitivan i šarmantan, u jednom momentu dinamika se ozbiljno okrenula.

Kada su bliznakinje počele da pričaju o svom iskustvu u stranoj državi, jer su oni ipak migranti iz Meksika.

Karmen‌ ‌and‌ ‌Lupita‌ žive u Sjedinjenim Američkim Državama od svoje druge godine, ali i dalje strahuju da će biti deportovane nazad u Meksiko.

– One su bukvalno rekle da je gore biti Meksikanac u Americi nego biti povezani blizanac sa retkim medicinskim komplikacijama – napisala je jedna žena na Tviteru.

Lupita i Karmen su sijamske bliznakinje i čine deset odsto svih povezanih blizanaca. To znači da svaka od devojaka ima odvojeno srce, par ruku, pluća i želudac.

Međutim, dele rebra, jetru, probavni i reproduktivni sistem. Kod povezanih blizanaca, bešika i maternica funkcionišu, ali jedna devojčica ima kontrolu nad jednim ili oba organa – mada je u ovom slučaju nejasno koja je devojčica.

Kada su Lupita i Karmen bile male, išle su redovno na fizičku terapiju i učile kako da sede i rade zajedno, a kad su imali četiri godine, zajedno su napravili prve korake. Lekari su razmišljali da ih razdvoje, ali su zaključili da to nije moguće učiniti, jer dele previše vitalnih organa.

Iako su bliznakinje devojke imaju različite karaktere. Karmen se odlično snalazi u školi, dok je Lupita ćutljiva. Karmen voli da se šminka, a Lupita više preferira da bude bez šminke.

PETAR ČELIK ZA SRPSKI GLASNIK O: BODIBILDINGU, ZDRAVOJ ISHRANI, PANDEMIJI I VAKCINACIJI!

Izvor: direktno.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate to: