SAD ubijaju kriptovalutu Telegram da bi održale dominaciju dolara

Telegram je primoran da odustane od svoje inicijative za kripto valute, pri čemu je njegov osnivač Pavel Durov optužio SAD za pokušaj da sruši svaki pokušaj decentralizacije kako bi zadržao svoju globalnu finansijsku dominaciju.

“Nažalost, američki sud je sprečio TON da se dešava”, rekao je Durov i dodao da je sud presudio da “ljudima ne sme biti dozvoljeno da kupuju ili prodaju Grams kao što mogu da kupuju ili prodaju bitcoine.”

Možda je još paradoksalnije da je američki sud izjavio da se Grams ne može distribuirati ne samo u Sjedinjenim Državama, već i širom sveta. Zašto? Jer, rečeno je, američki državljanin mogao bi naći neki način pristupa TON platformi nakon što je lansirana.

Kako je projekat prošle godine propao i Telegram prikupio 1,7 milijardi dolara prodajom buduće kriptovalute, američka Komisija za hartije od vrednosti (SEC) je tužila kompaniju na saveznom sudu, tvrdeći da je počinila „kontinuirano ilegalno nudenje hartija od vrednosti digitalnih sredstava. “ Agencija je takođe dobila nalog za hitnu zabranu Telegramu da nastavi da prodaje valutu, stvarajući velike zakonske prepreke za inicijativu koja je kulminirala nedavnom presudom.

“Danas smo u začaranom krugu: ne možete doneti više ravnoteže u previše centralizovan svet upravo zato što je tako centralizovan. Ipak smo pokušali, “rekao je Durov, dodajući da Vašington kontroliše „globalni finansijski sistem“ i može primorati sveprisutne tehnološke velikane poput Google-a i Apple-a da posluže njegovom programu.

SAD mogu da koriste svoju kontrolu nad dolarom i globalnim finansijskim sistemom za gašenje bilo kog računa u banci ili na svetu … Dakle, da, tačno je da druge zemlje nemaju potpuni suverenitet nad onim što mogu da dozvole na svojoj teritoriji.

Prema tehnološkom preduzetniku, TON je dizajniran da „deli principe decentralizacije koje su u Bitcoin i Ethereum pionirali“, ali bi imao superiornu brzinu i skalabilnost kada bi bio integrisan u Telegram, omogućavajući „za otvorenu, slobodnu, decentralizovanu razmenu vrednosti i ideja . ” Projekat sada prestaje da postoji, a Durov „želi sreću svima koji teže decentralizaciji, ravnoteži i ravnopravnosti u svetu“.

VLADIKI JOANIKIJU I SVEŠTENICIMA ODREĐEN PRITVOR DO 72 SATA

Nadamo se da ćete uspeti tamo gde nismo uspeli.

Izvor: Stitonosa.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate to: