Ros Bron: Nema obrnutog redosleda u 2020.

Direktor Formule 1 Ros Bron je za Skaj pričao o kalendaru za predstojeću sezonu 2020. u “najbržem cirkusu” koja još nije počela zbog pandemije koronavirusa, kao i o pravilu “obruntog redosleda”.

Formula 1 je uspela da zakaže osam trka u aktuelnoj sezoni. Za sada se zna da će prva biti u Austriji, a da je poslednja u septembru u Monci, kao i da bi trebalo da se još neke trke održe tokom jeseni.

Bron je pomenuo da bi još neke evropske trke mogle da se dese poput Muđela, Hokenhajma, Imole i Heresa, ali je dodao da Formula 1 polako razmatra svoje planove oko zakazivanja trka.

Svaka zemlja je u drugačijoj fazi epidemije, neke zemlje su u teškom trenutku, a mi se nadamo da će situacija tamo napredovati do trke. Tamo gde imamo stalno trke je lako odlučiti u poslednjem trenutku. Naravno trke na drugom kontinentu su problem zbog komplikovane logistike i biće izazov napraviti drugi deo sezone. Međutim mislim da ćemo imati pristojnu sezonu“, rekao je Ros Bron.

Jedno od kontroverzi u Formuli 1 je pravilo obrnutog redosleda. Po njemu bi na nekim vikendima postojale kvalifikacione trke na kojima bi vozači startovali u obrnutom redosledu u odnosu na generalni plasman. Tome su se usprotivili gotovo svi u Formuli 1.

Za sada smo odustali od te ideje i to zato što ponegde imamo po dve trke na jednoj stazi. Delovalo je da bi druga trka mogla da bude idealna da se proba drugačiji format. Međutim timovi moraju oko toga da se slože i potrebna je anonimna odluka“, rekao je Bron.

PONUDA KOJU SAMO MAZDA MOŽE DA DA!

Izvor: Sportklub.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate to: