Protest protiv prisilne vakcinacije

Poštovani predstavnici medija,

Obaveštavamo vas da ćemo 31.maja 2020. godine u Beogradu, na Trgu Republike u 12č, održati PROTEST protiv prisilne vakcinacije – ZA slobodu izbora, pod sloganom „NEĆU DA MORAM, HOĆU DA BIRAM!“, u organizaciji udruženja roditelja dece oštećene vakcinama i građana koji se zalažu za slobodu izbora pri vakcinaciji, „Građanska inicijativa za neobaveznu vakcinaciju“ iz Novog Sada i „Pravo na izbor“ iz Beograda.

Pozivamo vas da date svoj medijski doprinos blagovremenim i objektivnim informisanjem javnosti, kako o događaju, tako i o samom problemu prisilne vakcinacije građana Republike Srbije na koji naša udruženja ukazuju prethodnih pet godina.

OBRAZLOŽENJE

Naime, u Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti su 2015/16. godine uvedene izmene odredbi o obaveznoj vakcinaciji kojima su de fakto legalizovane totalitarne mere i pogažen Ustav RS koji u članu 25 garantuje svim građanima nepovredivist psihofizičkog integriteta i zabranjuje sprovođenje bilo kog medicinskog postupka bez njihovog slobodno datog pristanka.

Tim izmenama onemogućeno je roditeljima da imaju izbor u pogledu odlučivanja o vakcinaciji njihove vlastite dece, već im je (ukoliko odbiju da preuzmu ne mali rizik od posledica vakcinacije), nametnut niz kaznenih propisa od novčanih sankcija, do zabrane boravka ZDRAVOG nevakcinisanog deteta u vrtiću kao i svi drugi vidovi diskriminacije,

Diskreditacije i stigmatizacije onih koji se savesno i odgovorno odnose prema roditeljstvu i preispituju sigurnost vakcina i njihov uticaj na zdravlje i živote njihove dece.

Podsećamo da bebe samo u 1. godini života vakcinišu protiv jedanaest bolesti sa OSAMNAEST DOZA VAKCINA koje sadrže nedozvoljenu količinu teških metala, neurotoksina, fragmente ljudskih DNK i brojne zdravstveno nebezbedne suspstance na koje nezavisni medicinski stručnjaci i bioetičari upozoravaju decenijama!

Da su zakonski propisi formulisani tako da budu rastegljivi i prelivajući i na druge kategorije stanovništva, videli smo u nedavno donetom Pravilniku koji je usvojen krišom, za vreme vanrednog stanja, a koji propisuje obaveznu vakcinaciju trudnica, hronično obolelih lica, starijih od 65 godina, kao i zaposlenih u zdravstvu i komunalnim službama… uz povećanje donje granice novčane kazne za odbijanje vakcina sa 30.000 na 50.000 dinara!!!

Za kraj, podsećamo, da u državama u kojima se poštuju ljudska prava i slobode (načelno i faktički), vakcinacija nikada nije bila obavezna ni uslovljena oštrom kaznenom politikom, već isključivo preporučena, poput Velike Britanije, Nemačke, Španije, Holandije, Austrije, Švedske i dr, a da se u 48 država SAD vakcincija može odbiti na osnovu religijskih i drugih uverenja.

Srdačan pozdrav,
Dragana Baša,
Predstavnik organizaonog odbora Protesta za kontakt sa medijima.

„SRBIJA MEĐU NAJKORUMPIRANIJIMA U EVROPI, MUŽ NELE KUBUROVIĆ U APRILU ZARADIO 3 MILIONA EVRA“

Izvor: Vakcine INFO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate to: