Portugalski sud presudio da su PCR testovi „nepouzdani“ i karantini „nezakoniti“

Važna zakonska odluka suočena je sa totalnim medijskim mrakom u zapadnom svetu

Apelacioni sud u Portugaliji presudio je da PCR proces nije pouzdan test za Sars-Cov-2, pa je prema tome svaki prinudni karantin, zasnovan na tim rezultatima testa, nezakonit.

Dalje, presuda kaže da bi svaki prinudni karantin koji se primenjuje na zdrave ljude mogao predstavljati kršenje njihovog osnovnog prava na slobodu.

Što je najvažnije, sudije su presudile da se jedan pozitivan PCR test ne može koristiti kao efikasna dijagnoza infekcije.

Specifičnosti slučaja tiču se četvorice turista koji su u zemlju ušli iz Nemačke – svi su anonimni u transkriptu slučaja – i koje je regionalna zdravstvena uprava stavila u karantin. Od četvorice, samo je jedan imao pozitivan test na virus, dok su ostala trojica posmatrana jednostavno kao „visokorizični od infekcije“ na osnovu dodira sa pozitivnom osobom. Sva četvorica su, u prethodna 72 sata, imala negativan test na virus pre odlaska iz Nemačke.

U svojoj presudi, sudije Margarida Ramos de Almeida i Ana Parames pozvale su se na nekoliko naučnih studija. Najvažnije je istraživanje Jaafara i et al, koje je otkrilo da je – prilikom izvođenja PCR testova sa 35 ili više ciklusa – tačnost pala na 3%, što znači da bi oko 97% pozitivnih rezultata moglo biti lažno pozitivno.

Presuda dalje kaže u zaključku da je, na osnovu nauke koju čitaju, svaki PCR test koji koristi preko 25 ciklusa potpuno nepouzdan. Vlade i privatne laboratorije su vrlo usko vezane za tačan broj ciklusa koje rade tokom PCR testiranja, ali poznato je da je ponekad čak 45. Čak i Antoni Fauci javno je izjavio da je sve više od 35 ciklusa potpuno neupotrebljivo.

Kompletnu presudu na originalnom portugalskom možete pročitati ovde, a ovde je prevod na engleski. O tome se takođe piše na Great Game India, plus portugalski profesor poslao je Lokdaun Skepticima dugački imejl o slučaju.

Reakcija medija na ovaj slučaj bila je potpuno predvidljiva – oni je nisu pomenuli. Uopšte. Bilo gde. Ikad.

Presuda je objavljena 11. novembra, a otada se na nju pozivaju mnogi alternativni sajtovi … ali mejnstrim portali i dalje drže medijski mrak povodom ovog slučaja .

Odbor Redita za Covid19 zapravo je uklonio objavu, jer „nije bio pouzdan izvor“, uprkos tome što se oslanjao na zvanične sudske dokumente:

Potražite prisilnu i neiskrenu „proveru činjenica“ po ovom pitanju od HealthFeedback-a ili neke druge „neutralne“ poslovnice u bliskoj budućnosti. Ali dok ne pronađu nekog jadnika da mu pozajme svoje ime, medijski mrak će se nastaviti.

Šta god da kažu, ovo je pobeda zdravog razuma nad autoritarnošću i histerijom.

Prevod: Srpski Glasnik

Izvor: OffGuardian, 20. 11. 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate to: