Policija čuva vlast, mi smo robovi od kojih pune budžet! – Bojan Savić i Boško VideoDokaz

Gosti Vojina Radovanovića u novoj epizodi emisije ”Naši dani” su  @Bojan Savić , novinar iz Građanske patrole i Boško Dimitrijević, novinar sa Jutjub kanala  @VideoDokaz . Emisija ”Naši dani” nastaje u saradnji Jutjub kanala  @Zdrava Generacija  i medijske kuće  @Centar – zvanični kanal .

Bojan Savić, novinar i član UNS-a detaljno je opisao torturu policije koju je doživeo na Vaskrs, za vreme vanrednog stanja. Kada je i kako bio zaustavljen? Šta je razlog zaustavljanja? Zašto su pod rotacijama došli inspektori koji su ga nakon toga napali? Zašto su ga u kolima dok je bio vezan udarili u glavu? Inače tim udarcem inspektor pogodio je bubnu opnu koja mu je naprsla i zbog čega je morao da ide na hitnu operaciju?

”Ja ne mrzim policijace, ljudi su stekli taj utisak. Ko je odgovoran, ja ću reći ovo je primer odgovonog policijca, svi treba ovako. Ko nije, snimiću ga i dobiće ono što treba po zasluzi.” – ističe Savić. ”Ići ću do kraja. Korumpirani policajci kao ta dva inspektora, ne smeju da rade u policijskoj službi. Oni su tu da štite građane, a ne da izvršavaju naređenja od nekog kome se ne sviđaju moji i Boškovi snimci. Živimo u sredini koja nije zdrava i to mora da se menja.”

Zašto Unutrašnja kontrola, UNS, zaštitnik građana i Tužilaštvo nisu reagovali? Hoće li tužiti te policajce? Zašto su mu obrisali podatke iz opreme?

Boško Dimitrijević, novinar, autor kanala ”VideoDokaz”, takođe je, par dana nakon Bojana, bio priveden ili kako on ističe otet. U emisiji detaljno opisuje zašto to smatra, kako je tekao događaj ispred policijske stanice Rakovica, odakle policajcima njegova slika, kako su ga ucenjivali…

”Ako vidite da policajac radi kako ne treba i da ti se izjava ne sviđa, možeš da kažeš da nećeš da potpišeš izjavu, jer to nije tvoja izjava. Kada policajac radi, ne sme da popuštaš, držiš se svoje po cenu života.” – ističe Savić.

Bojan Savić je odgovrio i na pitanje da li je sukob sa Pokretom ”Levijatan” povezan sa ovim incidentom. ”Ono što su oni uradili ne da je za zatvor, nego to je odmah trebalo da budu uhapšreni i da budu u istražnom pritvoru. Sad umesto u zatvor idu na izbore, i sve kao super..” Takođe je opisao šta se dešavalo sve sa Pokretom ”Levijatan”. Podneće i krivičnu prijavu protiv Levijatana.

Kao glavni problem policije danas Boško ističe ne postojanje edukacije i kontrole. ”Policija služi vlasti, da skuplja pare od naroda.” Sa tim se slaže i Bojan i dodaje da su policajci ucenjeni od strane sistema, da izdaju veliki broj kazni. Poziva ljude da ne plaćaju kazne a da će se onda svi udružiti.Mi

Ističu da svime ovime policija pokušava da ih uplaši, ali da ih neće zaustaviti.

I jedan i drugi su imali situacije u kojima Unutrašnja kontrola nije reagovala

”Mi smo robovi, a policija to održava.” – ističe Savić, ali dodaje da će za njih ”uvek biti Crni Bombarder, virus u njihovom sistemu.”

”Neću da životarim, više me plaši da živim u takvom sistemu, nego da izgubim život u borbi za promenu.” – dodaje on. 

Takođe saznajte na koji zakon da se pozoveze kada vam policajci kažu da ne smete da ih snimate,  kako će se dalje boriti Boris i Boško, hoće li doći do nekog ujedinjenja, da li je uništavanje Borisovog automobila povezano sa incidentom sa policijom, kome u policiji smetaju, da li se osećaju bezbedno u Srbiji i da li veruju u sudstvo. Da li su imali podršku porodice i prijatelja i da li su dobijali pretnje smrću? Šta misle o pretnjama ostalim novinarima?

Pogledajte ceo intervju na linku ispod:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate to: