Pokret STOP dao podršku Bojanu Saviću, pretučenom novinaru

Srpski tradicionalni oslobodilački pokret STOP dao je podršku Bojanu Saviću, pretučenom novinaru od strane policije, o čemu je naš portal već pisao.

Puna podrška za Bojana Savića i Građanskoj patroli u borbi protiv trulog sistema! Bahatost policije je za svaku osudu, a pogotovo kada se napadaju, hapse i tuku novinari!
STOP nikada nije, niti će, trpeti i ćutati torturu kojoj su izloženi građani Republike Srbije! Policija je dužna da se prema građanima, onima kojima treba da služi, odnosi sa poštovanjem na jedan uljudan način, a nikako uz psovke i fizičko nasilje.
Nadležne nećemo pozvati da reaguju jer se to podrazumeva, mada su oni više puta pokazali kako ih ovakve stvari ne interesuju.
Pozivamo vas da se putem video klipa informišete na koji način novčano možete pomoći Bojanu, s obzirom da treba u narednih 72 časa da odvoji veliki novac za operaciju bubne opne, koja mu je pukla usled batina policije.

A za one koji ćute imamo samo jednu poruku: Što ćutiš, ćutiš, Srbine, brate?! – objavljeno je na Fejsbuk stranici STOP Srbija.

Podsećamo Srpski tradicionalni oslobodilački pokret je registrovano udruženje građana, čiji je predsednik Vanja Elez koji nam je i dao kratku izjavu.

Пуна подршка за Бојана Савића и Građanska Patrola Beograd, у борби против трулог система! Бахатост полиције је за сваку…

Posted by Stop Srbija on Tuesday, April 21, 2020
Saopštenje STOP-a

-STOP kao pokret koji se bori protiv okupacionog bahatog režima podržava sve žrtve toga i takvoga režima. Ovakve stvari su nedopustive. Podsećam da je Bojan Savić novinar, član Udruženja novinara Srbije i to ovaj slučaj čini još važnijim za reagovanje. Ima li ova tortura veze sa njegovim novinarskim poslom i aktivizmom?

Vanja Elez
foto: Svemirac

Takoše ističe i da je zanimljivo to što se sve dešava tokom protivustavnog vanrednog stanja i policijskog časa kada bi policija trebalo da bude na visini zadatka, ozbiljnija i primerenija nego ikada.

-Zanimljivo je što se se sve dešava toko protivustavnog vanrednog stanja i policijskog časa. Policija bi tada trebalo da bude na visini zadatka, ozbiljnija i primerenija nego ikada. Da li bi imali ovoliko hrabrosti i drskosti za ovakvo ponašanje da na snazi nisu ove mere, koje ja inače smatram merama okupacionog režima Aleksandra Vučića koje su donete samo da bi Aleksandar Vučić mogao da ostvari svoje snove o diktaturi? Mislim da ne.

Za naš portal predsednik STOP-a obrazložio je zašto Pokret nije pozvao nadležne da reaguju – Kako smo i rekli u tom saopštenju, nadležne nismo pozvali da reaguju, jer se to podrazumeva u jednom civilizovanom društvu, društvu koje je u zlatnom dobu. E sad pošto mi nismo takvo društvo i pošto je policija, kako smo isto istakli, više puta u istoriji režima Aleksandra Vučića ostala slepa na napade na novinare, setimo se paljenja kuće novinaru iz Grocke, što je čist pokušaj ubistva, nama je potpuno jasno kome Tužilaštvo služi, verujemo da će i ovoga puta ostati slepi. Ali one koji ćute, a koji bi trebalo da svoj glas dignu, a to su svi građani Srbije, pitamo – Što ćutiš Srbine brate?

Za njega je ovo samo još jedan znak diletantizma vlasti, bahatosti organa reda, i sve generalno negativne selekcije koja vlada u našem društvu, usled koje dobijamo ovakve scene. Bahatosti nema mesta ni u jednom državnom organu, pa tako ni u policiji. – zaključuje Elez.

One thought on “Pokret STOP dao podršku Bojanu Saviću, pretučenom novinaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate to: