Pismo nemačkih lekara kancelarki Merkel: Okončajte Covid-ovu „mašinu straha“

Poštovana kancelarko dr Merkel,

Mi, potpisnici, smo lekari iz svih oblasti zdravstva, koji decenijama služe ljudima u ordinacijama i klinikama. Tokom ovog vremena bili smo svedoci više od jedne sezonske infekcije u Nemačkoj, većina njih sa daleko težim stanjem i znatno više smrtnih slučajeva nego od januara 2020. godine od zarazne bolesti COVID. Zajedno služimo približno 70.000 ljudi.

Okolnosti talasa koronavirusa u FRG doživljavaju se drugačije od medija i neprekidnih upozorenja iz sfere politike, koja su u stvari bila neopravdana, mesecima se predstavljaju javnosti. Predviđanja pojedinih savetodavnih virusologa sa milionima ozbiljno bolesnih i stotinama hiljada smrtnih slučajeva u Nemačkoj ni na koji način nisu tačna.

U praksi je retko koji zaraženi pacijent bio zaražen, i ako je to slučaj, bio je zaražen normalnim, uglavnom blagim progresijama virusnog gripa. Bolnice su bile praznije nego ikad ranije. Nije bilo preopterećenja ICU-a. Doktori, lekari i medicinske sestre bili su vešti u kratkotrajnom radu. U početku smo otkrili da preteći talas virusa ide prema nama i mogli smo da razumemo mere zaštite od infekcije. Međutim, ima meseca sigurnih dokaza i činjenica da je ovaj talas virusa samo malo intenzivniji od običnog sezonskog gripa i mora se smatrati mnogo bezazlenijim od, na primer, infekcije gripom u periodu 2017/2018. sa 27.000 smrtnih slučajeva u Nemačkoj. Prema situaciji sa podacima, opasnost od Covid-19 mesecima nije pretila nemačkoj populaciji.

To mora biti razlog za povratak u normalan život u Nemačkoj – život bez ograničenja, straha i histerije oko infekcije.

Sve češće viđamo starije ljude sa depresijom, malu decu i adolescente sa teškom anksioznošću i poremećajima ponašanja, ljude u teškom stanju koji su mogli da se izleče blagovremenim tretmanom. Primećujemo prekide u međuljudskoj saradnji, histeriju i agresiju izazvanu strahom od zaraze, sve je više praćenja i denuncijacija “pozitivnih žrtava brisa” – sve to dovodi do neviđene napetosti i podele stanovništva. Predvidiv je razvoj dodatnih teških hroničnih bolesti. Očekuje se da će ove bolesti sa svojim teškim posledicama znatno nadmašiti moguću štetu od Covid-19 u FRG. Stoga potpisnici pozivaju odgovorne za zdravstvenu zaštitu i politiku da izvršavaju svoje odgovornosti za ljude u našoj zemlji i odmah spreče ovaj preteći razvoj događaja. Zahtevamo hitnu reviziju dostupnih podataka od strane nezavisnog panela stručnjaka iz svih relevantnih specijalizovanih grupa i brzo sprovođenje posledica koje nastaju po ljude u našoj zemlji. Zahtevamo da se odmah zaustave neefikasne i možda čak i štetne mere protiv zaraze i da je masovno testiranje smisleno (npr. trenutno 1,1 milion testova nedeljno, od čega 99,3% negativno, cena nedeljno: 82,5 miliona evra) koje će revidirati panel nezavisnih stručnjaka.

Zahtevamo da se pojača zaštita rizičnih pacijenata i samo od njih, gde svaka virusna infekcija može poći dramatičnim tokom – zdravoj, imuno sposobnoj populaciji nije potrebna zaštita mimo opštih higijenskih i zdravstvenih mera koje su poznate i dokazane generacijama. Deci i adolescentima su posebno potrebni kontakti sa virusima da bi „oblikovali“ imunološki sistem. Koronavirus je uvek postojao i postojaće i dalje. Prirodni imunitet je oružje protiv njega. S druge strane, pokrivač za usta i nos koji zahtevaju političari nema čvrstu naučnu osnovu.

Pozivamo političare i predstavnike medicinskih stručnjaka da se uzdrže od svakodnevnih javnih upozoravanja i sejanja straha u štampi i emisijama – ovo stvara dubok i neutemeljen strah kod stanovništva.

Bundestag ima paragraf § 5 IfSG koji identifikuje “epidemijsku situaciju nacionalnog opsega”. Očigledno da uslovi za to više nisu ispunjeni. Stoga pozivamo članove Bundestaga da odmah povuku ovu izjavu i time odluku i odgovornost za ovo prebace tamo gde im je mesto: u ruke demokratski legitimnog parlamenta.

Ako u Nemačkoj postoji nezavisna slobodna štampa, pozivamo ih da istražuju u svim pravcima i takođe dozvole kritičke glasove. Formiranje mišljenja može se dogoditi samo ako se svi glasovi čuju bez vrednovanja, a da činjenice i brojke budu neutralne.

Kroz svakodnevni kontakt sa ljudima koji su nam povereni i kroz mnoge razgovore, mi kao lekari koji rade u osnovi stanovništva znamo da je higijenska svest ljudi do sada porasla kroz iskustvo ovog virusnog talasa tako da će normalne higijenske mere bez prinude biti dovoljne ubuduće.

Sastavili:

Dr. Robert Kluger

Dr. Bruno Weil

Dr. Antonia

Dr. Felix Mazur

Dr. Katharina Hotfiel

Dr. Christine Knshnabhakdi

Dr. Hanna LübeckHeiko Strehmel

Dr. Norbert Bell

Dr. Heinz-Georg Beneke

Dr. Hans-Jürgen Beckmann

Dr. Thomas Hampe

Dr. Luke Mine’sRadim Farhumand

Dr. Tillmann Otlerbach

Dr. Ulrich RebersDr. Dr. Hubert hair

Dr. Verena Meyer-RaheDr. Dr. Manfred Conradt

Dr. Matthias KeillchPhv.- Doz. Diploma Psych. Dr. Dr. Christian Wolff

Dr. Holger Schr

Dr. Michael KühneDorothe G öllner

Dr. Wolf Schr

Dr. Ernst Schahn

Dr. Michael SeewaldStefan KurzKonrad Schneider-Trench Schroer

Dr. Anna Pujdak

Dr. Stefan S ällzer

Dlpl.- Med. Holger Dreier

Dr. Norbert Katte

Dr. Thomas Gerenkamp

Dr. Flllp SalemDominik jokes

Dr. Karsten Karad

Dr. Georg RüwekampSchmidt Krause,

Dr. Elizabeth Kiesel

Prof. Dr. Henbert Jürgens

Dr. See Christine Jürgens Less

Prevod: Srpski Glasnik

Izvor: Globalresearch.ca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate to: