PET moćnih VOĆKI za jačanje imuniteta

Beograd – Jačanje imuniteta jedan je od najbitnijih faktora kada zavlada neka epidemija u svetu. Verovatno se pitate i koje su to namirnice koje će vam pomoći da popravite i ojačate imunitet.

Imunološki sistem vrši osnovnu funkciju odbrane čovekovog tela od potencijalnih napadača koji uzrokuju razne bolesti. Budući da je leto i na pijacama i u marketima ima raznog voća i povrća, donosimo vam listu 5 super moćnih voćki koje će vam pomoći da ojačate svoj imunitet.

Pomorandže imaju obilje hranjivih sastojaka, pogotovo vitamina C koji treba uzimati tokom cele godine, a ne samo kada ste prehlađeni. Ovaj hranjivi sastojak povećava broj belih krvnih zrnaca i održava vaš imunološki sistem. Osim toga, dostupne su tokom cele godine.

Grožđe je bogato vitaminima A, B i C, a osim toga sadrži i veliku količinu minerala i hranjivih materija poput folne kiseline, enzima, proteina, kalcijuma, magnezijuma, kalijuma, mangana i fosfora.

Konzumiranje jabuka vam pomaže da se rešite toksina, teških minerala i holesterola. Jabuke su dostupne tokom cele godine. U jabuci ima i do 40 mg vitamina C, potom vitamina A, E, B1, B2, B6 i beta-karotena. Ona sadrži i minerale kalijum (od 100 do 180 mg), kalcijum, fosfor, magnezijum i gvožđe. Sadrži i više od 20 antioksindanasa.

Lubenica je izuzetno popularna leti. Pomaže našem telu da ostane hidrirano, a sadrži puno hranjivih sastojaka koji pomažu telu da se efikasno bori s infekcijama. Lubenica je izvrstan izvor vitamina C, vitamina A, kalijuma i magnezijuma i sadrži puno vode.

Nar se nekada smatrao super voćem. Dobar je za rad srca i celog tela. Snižava krvni pritisak i deluje kao pojačivač energije.

Osim voćki, da biste ojačali imunološki sistem morate unositi i dovoljno vode, spavati minimalno osam sati dnevno i biti fizički aktivni.

Izvor: BIZLife

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate to: