Parović tvrdi: Vučić i Kon štelovali statistiku, pa ih Nemci pritisli

Virus je ušao i u Dom za stare u Negotinu gde je već potvrđeno trideset slučajeva, a sumnja se i na veći broj zaraženih. Imajući u vidu činjenicu da su se i u domu za stare u Nišu i sada u Negotinu svi korisnici zarazili u toku vanrednog stanja, jasno je da je vlast isključivi krivac i da shodno tome članovi Kriznog štaba moraju da odgovaraju krivično za svakog preminulog, u svom video saopštenju ističe jedan od lidera Narodnog bloka i predsednik Narodnog slobodarskog pokreta, Miroslav Parović.

U pomenutom video saopštenju Parović dalje i navodi:

– Vanredno stanje i sve mere koje su pri tome uvedene omogućili su da u rukama predsednika Vučića i ljudi iz Kriznog štaba budu bukvalno sve državne poluge i samim tim sva odgovornost za zdravlje i živote ljudi. Imajući u vidu iskustvo iz Italije jasno je bilo da je ključna stvar sprečiti da virus uđe u domove za stare i u bolnička odeljenja na kojima leže teško oboleli pacijenti, a to se upravo desilo i posledice su fatalne. Ovde nema opravdanja tipa „naši iz dijaspore su doneli virus“ ili „narod je nedogovoran“ jer se zaraza desila u periodu kada su u Srbiji na snazi najradikalnije mere u Evropi sa zabranama kretanja i višednevnim policijskim časovima.

Naš pravni tim prikuplja potrebne podatke i uskoro ćemo podneti krivične prijave protiv odgovornih iz vrha vlasti i Kriznog štaba jer je nedopsutivo da nekažnjeno prođe takva neodgovornost prema zdravlju i životima građana Srbije, najavljuje na kraju prvi čovek slobodara, Miroslav Parović.

izvor: SRBIN.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate to: