“Oko sokolovo”: Beograd plaća penale za kilometražu džipova

“Grad Beograd samo u 2019. godini imao sumnjive javne nabavke, kroz formu operativnih lizinga, u iznosu od 689 miliona dinara. Na svim tim konkursima se javljao samo po jedan ponuđač, a kolač su podelili zastupnik ‘British Motorsa’ sa povezanim firmama i zastupnik Auto Čačka, obojica povezani sa SNS-om”, ističe za Nova.rs šef odborničke grupe SzS u Skupštini grada Beograda, Nikola Jovanović.

Sistem elektronske kontrole nepropisnog parkiranja, pod nazivom “Oko skolovo”, podrazumeva korišćenje specijalno opremljenih vozila marke “Land Rover”, a njihovu upotrebu zamenik gradonačelnika Goran Vesić, obrazložio je potrebom da komunalni policajci pokažu “autoritet države”.

S druge strane, Jovanović navodi da je jedan od najvećih problema sa “Oko sokolovo”, to što se vozila nabavljaju preko operativnih lizniga, odnosno da Grad Beograd plaća penale ako vozila pređu 25 hiljada kilometara godišnje.

Magnezijum Hlorid

“Pošto se radi o operativnim lizinzima, postoje i brojni dodatni, skriveni troškovi. Na primer, ukoliko džipovi Komunalne milicije pređu više 100 hiljada kilometara za 4 godine, Grad plaća dodatni novac. Grad Beograd samo u 2019. godini imao sumnjive javne nabavke, kroz formu operativnih lizinga, u iznosu od 689 miliona dinara. Na svim tim konkursima se javljao samo po jedan ponuđač, a kolač su podelili zastupnik Britiš motorsa sa povezanim firmama i zastupnik Auto Čačka, obojica povezani sa SNS-om”, objašnjava Jovanović.

Podsetimo, sistem elektronske kontrole parkiranja pod nazivom “Oko sokolovo”, dospelo su u žižu javnosti nakon informacija je javna nabavka džipova za Komunalnu miliciju organizovano tako da uslovo jedino mogla da ispuni firma “British Motors”, na čijem čelu je član Glavnog odobra SNS i predsednik Košarkaškog kluba “Partizan” Ostoja Mijailović.

TEROR SE NASTAVLJA Priveden i Damnjan Knežević dok je sedeo u kafiću!

Izvor: Nova.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate to: