Obradović: Ako depeše Vikiliksa govore istinu, Vučić i Stefanović da podnesu ostavku

Beograd – Ako depeše Vikiliksa govore istinu, „a do sada se pokazalo da je tako“, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo bi momentalno da podnesu ostavke, saopštio je danas predsednik Dveri Boško Obradović.

On u saopštenju tvrdi da je do sada postojala osnovana sumnja, a da sada postoje i dokazi da su čelnici SNS, nakon napuštanja SRS, „obećali zapadnim centrima moći da će priznati nezavisnost Kosova, ukoliko im stranci pomognu da dođu na vlast“.

Obradović je podsetio da je u emisiji „Utisak nedelje“ javno rekao da je Vučić, da bi došao na vlast, potpisao sedam tačaka u Berlinu koje je Tadić odbio da potpiše, među kojima su glavne priznanje Kosova kao nezavisne države, ukidanje Republike Srpske i da Srbija neće ući u EU.

Kako je napomenuo, to niko nije demantovao, kao što nije niko demantovao ni njegova saznanja o Vučićevom pokušaju da se Telekom Srbija proda stranom investicionom fondu koji je vlasnik N1, a da zauzvrat ljudi bliski vlastima preuzmu tu televiziju, na što vlasnici nisu pristali.

U ponedeljak su se pojavile Vikiliksove depeše američkog ambasadora iz vremena razbijanja SRS i stvaranja SNS, naveo je Obradović.

Prema njegovoj oceni, depeše jasno potvrđuju da su se takvi razgovori još tada vodili sa predstavnicima američke ambasade, a da su u njima prednjačili Vučić i Stefanović.

Oni su, tvrdi Obradović, neprestano tražili prijeme u američkoj ambasadi, objašnjavali da su se promenili i odbacili nacionalističku retoriku SRS, da su spremni da priznaju Kosovo i da im samo treba malo vremena da se građani Srbije na to naviknu.

Pojavljivanje ovih saznanja dovoljan je razlog da Tužilaštvo hitno pokrene postupak protiv Vučića i radi utvrđivanja elemenata krivičnih dela protiv teritorijalne celine Srbije i rušenja ustavnog poretka, zaključio je Obradović.

Izvor: Danas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate to: