Ni policijski čas nije zaustavio proteste u Parizu

PARIZ – U jeku policijskog časa koji je sinoć u Parizu zbog novih mera protiv pandemije koronavirusa stupio na snagu, organizovan je neprijavljeni protest protiv novih ograničenja.

U regionu Il de Frans, u kome je i prestonica Pariz, kao i u još osam francuskih regiona, od sinoć je na snagu stupila nova mera policijskog časa, koja će svakog dana u naredne četiri nedelje trajati od 21 sat do 6 ujutru.

„Sloboda, sloboda”, uzvikivalo je stotinak učesnika protesta na Trgu Šatle u četvrtom pariskom arondismanu, prenosi „Figaro”.

„Radim u prodavnici hrane, želite li da prestanem da radim?“ rekao je video agenciji Ruptli čovek koji podržava protest. „Nadam se da će vlada zaustaviti ove smešne mere koje ljude teraju na ulice.“

Učesnici protesta su bacali kante za smeće na ulicu, a policija je posle tridesetak minuta uspela da primora okupljene da se raziđu, piše francuski list.

Pariski dnevnik prenosi i atmosferu francuske prestonice tokom policijskog časa, navodeći da se u 21 sat sticao utisak kao da je 1 po ponoći, da su mnogi delovi grada pusti i da se građani pridržavaju mera, preneo je Tanjug.

„Figaro” piše da građani poštuju mere uvedene u još osam francuskih regiona – Lionu, Lilu, Tuluzu, Monpeljeu, Sent Etjenu, Eks-Marseju, Ruenu i Grenoblu.

Izvor: Politika, RT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate to: