Najveći američki politički zločin: Soroševa veza u krađi Trampove pobede

Čak je i „Njujork tajms“ morao da prizna: Donald Tramp dobio je ove godine na izborima bar 10 miliona glasova više nego 2016, i zabeležio bolji rezultat od bilo kog aktuelnog predsednika pre njega. A ipak je izgubio. Zato što su izbori bili namešteni, optužuje Tramp, i odbija da prizna poraz. A njegovi advokati najavljuju potpuni preokret.

Jasno je da je Tramp pobedio ubedljivo, ustvrdila je u četvrtak nekadašnja federalna tužiteljka Sidni Pauel, jedna od šefica njegovog pravnog tima. Uz napomenu da je u toku „masovni, koordinisani i izdašno finansirani“ pokušaj da se Amerikancima oduzme osnovno ustavno pravo da izaberu svog predsednika.

Teorija ili zavera

A Trampov advokat Rudi Đulijani je, na istoj konferenciji za štampu, dodao i da je počinjen „najgori zločin ikada“. I da dokazi ukazuju da su izborne prevare širom Amerike bile deo „jedinstvenog i centralizovanog plana“.

Svoje teške optužbe – iliti „apsurdne teorije zavere“ iznete na „ludačkoj pres konferenciji“, kako ih opisuje „Njujork magazin“ – Trampov pravni tim bazira na stotinama izjava svedoka datih pod zakletvom i pod ličnom krivičnom odgovornošću; na slučajevima biračkih okruga u kojima je broj glasova prevazišao broj stanovnika tih okruga, uključujući i decu; i na svedočenju zviždača, insajdera iz kompanije „Smartmatik“ koja je navodno proizvela softver korišćen u mašinama za glasanje firme „Dominion“, a koji je, kako se navodi, klikom kompjuterskog miša omogućio masovnu krađu Trampovih glasova u korist Džoa Bajdena.

Softverska zloupotreba

Uzgred budi rečeno, među američkim diplomatskim depešama koje je pre desetak godina objavio „Vikiliks“, otkrivena je i zanimljiva depeša iz Venecuele iz 2006. u kojoj službenici Stejt departmenta opširno pišu o „Smartmatikovom“ softveru i širokim mogućnostima njegove zloupotrebe.

Easy Way Hosting

A vredi spomenuti i da je Državna izborna komisije Kanade, i to baš sada, našla za shodno da obavesti javnost da „ne upotrebljava ‘Dominion‘ mašine za glasanje. Mi koristimo papirne listiće koji se ručno broje pred posmatračima, i nikada u našoj stogodišnjoj istoriji nismo koristili elektronske mašine za glasanje i obradu podataka“. Sve to za razliku od Amerike; u kojoj Din Knadson, komesar za izbore države Viskonsin, sad javno traži proveru rada ovih mašina.

Tramp pak, pored ostalog, ukazuje na dva zanimljiva slučaja. Upravo u Viskonsinu je, u noći posle izbora, u 3 sata i 42 minuta Bajdenu odjednom pridodato 143.379 glasova, a u susednom Mičigenu, u pola 7 ujutru, 134.886 glasova. I tako je u obema ključnim državama rezultat preokrenut u korist predsedničkog kandidata Demokratske partije. Baš kao što je slučaj i sa Pensilvanijom, tvrdi Rudi Đulijani, za koju navodno može da dokaže da ju je Tramp dobio, a ne Bajden, i to sa 150 hiljada glasova prednosti. Što bi i ukupan rezultat izbora, iz oglašenog poraza, okrenulo u pobedu Donalda Trampa.

A opet, oglasio se i republikanski senator Mit Romni, koga je svojevremeno Tramp temeljno ponizio, s ocenom da „predsednik nije uspeo da dokaže prevaru i zaveru, i zato sad pribegava otvorenim pretnjama na račun lokalnih zvaničnika kako bi poništio volju naroda i preokrenuo ishod izbora. Teško je zamisliti gore i nedemokratskije postupke jednog aktuelnog predsednika Amerike.“

Spor Buša i Gora

Šta se zaista u Americi dogodilo u postizbornoj noći između 3. i 4. novembra? Ko zapravo krade izbornu volju građanima Amerike? I kakav je dalji plan Trampovog pravnog tima?

Ovo su pitanja o kojima su u „Novom Sputnjik poretku“ govorili politikolog Aleksandar Pavić i publicista i novinar Boris Nad.

„Amerika, samoproglašeni svetionik demokratije koju je širom sveta izvozila i primerom i bombama, izgubila je moralno pravo da bilo kome drži lekcije o demokratiji. Isto se odnosi i na sve druge države Zapada, koje čestitaju pobedu Bajdenu iako rezultati izbora još nisu sertifikovani,“ ukazuje Aleksandar Pavić, kako bi povukao važnu paralelu: „U sporu između Džordža Buša mlađeg i Ala Gora 2000. godine prošla su 34 dana od izbora dok nije ustanovljen pobednik, i to tek posle niza tužbi i procesa vođenog pred Vrhovnim sudom. Ali tada se ni mediji, koji su danas uzurpirali posao zvaničnih institucija, ni strani zvaničnici nisu ponašali na ovakav način, proglašavajući pobednika unapred, pre nego što je propisani postupak završen.“

„Ovo su prvi pravi predsednički izbori u SAD, zato što zaista nije svejedno ko će pobediti“, skreće pažnju Boris Nad. „I odmah se pretvaraju u debakl; maske su pale već na premijeri. Mi u ovom trenutku možda ne možemo da sa potpunom sigurnošću tvrdimo da je Tramp pokraden, ali osnova za ozbiljnu sumnju i te kako ima.“

Plava oseka umesto talasa

„I sam Tramp je očigledno uveren da jeste pokraden, a njegov pravi tim je predstavio i neke od dokaza koji to uverenje podupiru“, dodaje Aleksandar Pavić, i podseća: „Onog trenutka kad je doneta odluka da se dozvoli masovno glasanje poštom, koje je podložno manipulacijama, bilo je jasno da će izbori biti veoma sporni.“

Uostalom, proglašeni izborni rezultat čini se spornim već i kada se pogledaju neki od nespornih podataka, počev od toga da je Tramp popravio svoj izborni rezultat za preko 10 miliona glasova u odnosu na 2016. Ali ne samo to. Gotovo je sigurno i da su republikanci odbranili svoju većinu u Senatu; a na izborima za Predstavnički dom ostvarili su i još bolji rezultat, utoliko što su osvojili baš sva mesta koja su pred izbore ocenjivana kao neizvesna, i povrh toga su osvojili 12 novih mesta.

„Plavi talas demokrata koji je najavljivan istopio se. Zapravo, nije ga ni bilo. Već i ta činjenica dovoljna je da se zapitamo nije li, zaista, Tramp pokraden, jer, kako inače objasniti to što su demokrate baš u svemu prošle mnogo lošije nego što se najavljivalo, a samo njihov predsednički kandidat nije. Naime, ako plavog talasa nema, kako je onda Tramp mogao da izgubi izbore, a pritom je dobio daleko više glasova nego pre četiri godine?“, pita se Boris Nad.

Izbor: Srbin.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate to: