Microsoft i NBA se udružuju da stave virtualne fanove tokom utakmica

Kada Nacionalna košarkaška asocijacija 30. jula ponovo pokrene sezonu koja je prekinuta usled koronavirusa, u svom „balonu“ u Orlandu na Floridi, tribine bi mogle imati više od 300 navijača – od kojih niko zapravo neće biti u areni.

Microsoft Corp i NBA rekli su u petak da su udružili snage kako bi postavili “virtualne” navijače na tribine svake utakmice pomoću Microsoftove aplikacije Teams i džinovskih ekrana.

Te dve organizacije će opremiti svaki teren za utakmice LED ekranima visokim 5 stopa (5,2 m) koji omotavaju tri strane arene. Virtuelne tribine biće ispunjene obožavateljima koji koriste aplikaciju Teams da bi se prijavili i sedeli jedan pored drugog, koristeći novu funkciju aplikacije koja se zove „Zajednički mod“, a koja će simulirati grupu ljudi koji sede u sobi.

NBA je suspendovala sezonu u martu, nakon što je igrač Juta Džeza testiran pozitivno na novi koronavirus. Liga planira da ponovo pokrene sezonu u takozvanom balonu u Vol Dizni odmaralištu gde će se igrači, osoblje i mediji testirati i staviti u karantin u nastojanju da svi iznutra budu bezbedni od zaraze virusom.

Zvaničnici NBA lige takođe su u petak rekli da obnavljaju pristup televiziji sa utakmicama, tako da su kamere postavljene bliže igračima kako bi oponašale izbliza tačke navijača koji sede na sedištima u blizini terena. Ali iz razloga bezbednosti igrača, „većina naših kamera u blizini terena prvi će put biti robotizovana“, rekla je Sara Zuckert, voditeljka televizijskih emisija sledeće generacije u NBA, u petak na konferenciji za novinare.

Zvaničnici NBA-e rekli su da će se audio virtuelni fanovi reprodukovati u areni i televizijski prenositi. Virtuelna sedišta biće ograničena na 320 obožavalaca, a broj se zasniva na veličini mesta i ekrana. Navijače će birati domaći timovi, a svaki tim radi na odlučivanju kako da postupa sa selekcijama, rekla je Zuckert.

Amerikanci čipovali NBA košarkaše: Igrači se šetaju u skafanderima i nose pametan prsten

Izvor: Reuters.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate to: