KRAJ sezone – Evroliga i Evrokup otkazale sezonu!

Nastavka Evrolige i Evrokupa neće biti! Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu predložio je klubovima da se sezona otkaže.

Kako prenosi portal Jurohups, Bertomeu je predložio klubovima da se sezona otkaže, a to su još ranije predlagali i pojedini igrači. Klubovi sa A licencom u 11 sati su počeli video sastanak i glasaju o tome da li takmičenje treba da se nastavi.

Evroliga i Evrokup su završene jer je rizik prevelik po mišljenju Bertomeua i on smatra da je prava odluka da se otkaže sezona.

Beograd se ranije kandidivao da bude grad domaćin završnice takmičenja u julu, ali to se sada neće desiti.

Dodajmo da je u trenutku prekida sezone zbog koronavirusa, lider je bio upravo Efes sa skorom 24-4, ispred Reala i Barse sa po 22-6.

Na plej-of pozicijama su bili još CSKA, Makabi, Panatinaikos, Himki i Fenerbahče, a šansu u poslednjih šest kola su tražili Žalgiris, Valensija, Olimpijakos, Milano, Baskonija i Crvena zvezda.

U Evrokupu je na redu bilo četvrtfinale, u kojem je Partizan čekao seriju sa ruskim Uniksom, a imao je prednost domaćeg terena do kraja plej-ofa.

Tokom dana bi trebalo da bude potvrđeno kako će Evroliga kompletirati spisak učesnika za narednu sezonu, a javnost očekuje da to budu svi klubovi koji su učestvovali i u protekloj.

OGNJEN KOROMAN: NEĆU ĆUTATI, MAKAR GLAVOM PLATIO!

Izvor: Stitonosa.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate to: