Karantin u celoj državi uveden zbog LAŽI JEDNOG PICA MAJSTORA

Administracija Južne Australije uvela je strogu blokadu u celoj državi na osnovu laži koju je iznio jedan čovek zaražen virusom korona o njegovom boravku u piceriji u Adelejdu.

Stroge mere blokade uvedene su u sredu, 18. novembra, nakon što je registrovano 36 zaraženih, uključujući prvu zarazu na lokalnom nivou od aprila.

Međutim, blokada bi mogla biti izbegnuta da je čovek rekao istinu da je radio u smenama u piceriji. On je rekao da je u piceriji bio samo radi kupovine pice.

Zbog pogrešne informacije, medicinski zvaničnici pretpostavili su da je on zaražen tokom kratkog boravka u piceriji i da je ta vrsta virusa veoma zarazna.

– Reći da sam ljut je premalo. Besni smo zbog postupaka ove osobe i veoma pažljivo razmatramo kakve će posledice biti – rekao je premijer Južne Australije Stiven Maršal lokalnim medijima.

Policijski zvaničnik Grent Stivens naglasio je da među postupcima neće biti i policijskih jer ne postoji kazna za izricanje laži.

Zvaničnici su najavili da će blokada biti ukinuta sutra ili tri dana ranije nego što je planirano jer su danas registrovana samo tri nova slučaja.

Policija nije identifikovala muškarca, ali je navedeno da je radio u pica baru “Vudvil” u Adelejdu.

Izvor: Blic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate to: