Između Sirije i Kipra raspoređen veliki broj ruskih ratnih brodova

Veliki broj ruskih ratnih brodova nedavno je pronađen uz obale Sirije i Kipra u regionu istočnog Mediterana, izvestila je u četvrtak ruska publikacija Avia.Pro.

Prema internetskoj publikaciji, „stručnjaci su ozbiljno zabrinuti zbog prisustva najmanje 15 ruskih ratnih brodova i podmornica u blizini obale Sirije. Ovo je prvi put da je ovde viđena tako velika vojna formacija, koja izaziva sumnju da li Rusija planira da učestvuje u vojnoj specijalnoj operaciji protiv džihadista koristeći mornaricu.

Na slici pomorskog praćenja koja se deli na njihovom sajtu, mogu se videti 15 ruskih ratnih brodova i podmornica smeštenih između ostrvske države Kipar i obližnje Sirije, zajedno sa nekim brodovima severno od Egipta i još jednim u blizini centralnog dela Mediterana.

Prema kanalu Telegram, Hunter Notes, „jedan od poslednjih koji se pojavio kod obala Sirije bio je tanker Severne flote ruske mornarice„ Akademik Pašin “; brodovi i, očigledno, ovo je daleko od konačnog broja brodova ruske mornarice koji se nalaze u istočnom delu Sredozemnog mora “.

Ova ruska pomorska flota takođe dolazi u vreme povećane napetosti između Turske, Kipra i Grčke u istočnom Mediteranu, pošto su poslednje dve zemlje optužile Ankaru za zadiranje u njihove teritorijalne vode.

Turski predsednik Erdogan nedavno je pretio spoljnim zemljama, upozoravajući ih da ne ometaju turske brodove za istraživanje ugljovodonika koji rade na Kipru.

Izvor: Zero Hedge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate to: