Hoće li Milo na ikonama latinicom da piše? – Aleksandar Pavković gost ”Zdrave Generacije”

Dešavanja u Crnoj Gori nemaju veze sa istorijom, sa tradicijom i duhovnošću, a pre svega nemaju vezu sa voljom naroda. U Crnoj Gori imamo na vlasti ljude koji jesu izabrani većinski na izborima, ali odluke koje oni danas donose u direktnoj demokratiji danas sigurno ne bi prošle. Ako bi direktna demokratija postojala u Crnoj Gori ogromna većina odluka pre svega priznavanje Kosova, stvaranje crnogorskog jezika, uvođenje sankcija Rusiji, i sada ovaj takozvani Zakon o slobodi veroispovesti, ne bi bile donete – smatra Aleksandar Pavković, urednik i voditelj produkcije Balkan Info, gost emisije ”Zdrava Generacija”.

Da bi jedna država bila zaokružena, ovde u percepciji nas na Balkanu, treba da ima svoju vojsku, policiju, jezik, Ustav, Skupštinu, svoj narod i svoju religiju, odnosno svoju Crkvu ili religioznu zajednicu koja je na državnom nivou. – smatra Pavković, te to ističe kao glavni razlog stvaranja Crnogorske pravoslavne crkve. Kada je Crna Gora u pitanju imamo stvaranje crnogorskog jezika i pritom zabranu ćirilice i na kraju taj faktor da možeš da budeš upisan kao Srbin Crnogorac, kao samo Srbin, i kao samo Crnogorac; ali najperverznije je promena duhovnog identiteta naroda i stvaranja crkve koja je osnovana kao NVO, na čijem se čelu nalazi čovek izopšten iz hrišćanstva odluke vaseljenskog patrijarha Vartolomej -zaključuje.

foto: Zdrava Generacija

CPC može da gradi Crkve

Međutim, Pavković dodaje da CPC može da gradi Crkve, ali da ne sme da otima crkve SPC, ali da bi Crkva zaživela mora da bude priznata od strane vaseljenskog patrijarha i mora da ima narod koji će da ide u tu Crkvu. Ali dodaje da ”Po popisu, od broja pravoslavaca u Crnoj Gori nekih 95 posto ide u Srpsku Crkvu.”

Imamo državu gde je pismo bilo ćirilično, sad je latinično. Nije mi jasno da li će na onim ikonama da latinicom piše? – pita se Pavković.

Paja Patak i Ratko Mladić potpisnici Apela 88

Kaže da ga čudi što su neki mediji preneli da je 800 javnih ličnosti potpisalo Apel protiv narušavanja mira u Crnoj Gori od strane Beograda, jer se među potpisnicima na sajtu Peticije Online i Paja Patak, Miki Maus, Ratko Mladić, Slobodan Milošević, Vuk Karadžić, Ilija Ćvorović (…) – za koje kaže da jesu javne ličnosti, ali mu nije jasno po kom kriterijumu je to potpisnik ”Majmun Đoka”. Za one stvarne potpisnike kaže da su to ljudi koji bi, kako kaže, potpisali blanko sve što je antisrpsko.

Takođe u ovom intervjuu datom produkciji ”Zdrava Generacija” i novinaru Vojinu Radovanoviću, Aleksandar Pavković se osvrće na nedavnu smrt glumice Nede Arnerić, razvitak Balkan Info produkcije, ali i dešavanja u Srbiji i Crnoj Gori.

Autor i voditelj emisije Vojin Radovanović.

Ceo intervju na linku ispod.

izvor: Zdrava Generacija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate to: