Grčki mediji: SAD i Grčka održavaju zajedničke tenkovske vežbe u blizini turske granice

U ponedeljak će Grčka u saradnji sa Sjedinjenim Državama započeti petodnevnu vojnu vežbu sa upotrebom tenkova u blizini kopnene granice sa Turskom.

Prema grčkom listu Ethnos, zajedničke grčko-američke tenkovske vežbe održaće se od 14. do 18. septembra u Centru za obuku Ksanti. Prema izveštaju, učestvovaće tenk Abrams modifikovan za M1A2.

List je rekao da će biti takmičenja u umeću vožnje i preciznosti gađanja između tenkovskih posada koje učestvuju u manevrima (Tank Challenge 2020), u organizaciji IV korpusa grčke vojske “Ksanti”.

Ranije je grčki kanal „Otvoreno TV“ nagovestio da će se održati zajedničke vežbe Grčke i Sjedinjenih Država uz učešće tenkova i oklopnih vozila kako bi se održala najveća spremnost.

Kanal je izvestio da je ovo prvi put da Amerikanci učestvuju u takvim kopnenim vežbama na severoistoku Grčke. Tamo gde su prethodno sprovođene grčke vojne vežbe uz učešće vojnih jedinica iz Francuske i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Zajednički grčko-američki tenkovski manevar najavljen je 8. septembra usred izveštaja iz Ankare da je 40 turskih tenkova prebačeno na granicu sa Grčkom.

Izvor: Zero Hedge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate to: