Dveri traže od patrijarha da posreduje u dijalogu vlasti i opozicije

Poslanik Dveri Dragan Vesović uputio je partrijarhu Srpske pravoslavne crkve Irineju pismo u kome ga moli da „pozove na stišavanje strasti i plodotvoran dijalog zavađenih“ predstavnika vlasti i opozicije u Srbiji.

Vesović je u pismu patirjarhu naveo da predsednik Dveri Boško Obradović štrajkuje gladju na stepeništu ispred Skupštine Srbije „bez roka kada bi preduzeti podvig mogao da se okonča“.

„Obradović štrajkuje kako bi ukazao na alarmantno stanje podeljenosti čitavog srpskog društva, koje može da eskalira u velike nemire i građanske sukobe, te otuda i njegove odluke da ovim nenasilnim činom uradi sve da do toga ne dodje“, naveo je Vesović, koji je i član predsedništva Dveri.

On je dodao da Obradović štrajkuje kako bi ukazao na završne aktivnosti koje se, mimo očiju javnosti i bez učešća najvažnijih institucija, sprovode u predaji Kosova i zahteva da se po pitanju statusa Kosova svi politički činioci javno i pismeno obavežu na poštovanje Ustava Srbije, Rezolucije 1244 i medjunarodnog prava.

U pismu patrijarhu Vesović je istakao da Obradović štrajkom ukazuje na duboku krizu funkcionisanja institucija države Srbije, zahtevajući neselektivan rad tužilaštva i sudskih organa.

„Sa zahtevom da sve državne i društvene institucije srpskog naroda daju svoj maksimum u zaštiti eparhija i vernog naroda SPC u Crnoj Gori, sa željom da se u Srbiji vrati normalna i demokratska atmosfera, Boško je izneo zahtev i da mediji u Srbiji treba da budu slobodni i nepristrasni, da se uspostavi plodotvorni dijalog vlasti i opozicije i da se stvore uslovi za održavanje slobodnih i demokratskih izbora“ navodi se pismu.

EVROPSKA KOMISIJA 2012. U STRIPU “ZARAŽENI” NACRTALA KORONA KRIZU I IZLAZ IZ NJE: PREDVIDELI VIRUS KOJI DOLAZI IZ KINE, KARANTIN I SVOJU POBEDU?!

Izvor: Srbin.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate to: