Dušan Srbljak: Tužba protiv Bake Praseta i Levijatana? | NAŠI DANI

Gost prve epizode emisije ”Naši dani”, medijske kuće “Zdrava Generacija” na Jutjub kanalu “Centar”, autora i voditelja Vojina Radovanovića bio je Dušan Srbljak, dugogodišnji IT novinar, osnivač AXE foruma, portala i Jutjub kanala, ali i koautor Balkan Tube Festa.
Glavna tema razgovora bio je uticaj jutjubera i tehnologije na mlade. Kakav je uticaj na BalkanTubeFesta na decu? Da li jutjuberi vaspitaju decu? Kakav odnos bi po pitanju jutjuba trebalo da imaju roditelji? Poštuje li Jutjub sopstvena pravila? Jutjub škola? Gde se nalazi Jutjub centar za Balkan? Kako i koliko jutjuberi zarađuju? Propagirali BTF Evropsku uniju deci? Korišćenje engleskih reči na Jutjubu?

”Najizloženiji društvu od troje moje dece je Vukašin, najstariji sin, đak prvak. Po njemu vidim da je pokupao dosta stvari koje nije mogao u kući da pokupi. Supruga i ja se iz petnih žila trudimo i borimo i to je borba koja će trajati ceo život. Mi možemo da priuštimo da ja radim, a da supruga bude 24/7 sa decom. Ona je alfa i omega, ja sam tu podrška. Nemaju svi taj luksuz. Trenutno je katastrofa roditelji moraju da rade po 2-3 posla, nisu kući. Po njegovim rečima uticaj Jutjuba nije po automazimu negativan, ali je problem što deca dobijaju dosta informacija i teško im je da se izbore sa kritičkim razmišljanjem.

Takođe, smatra da je problem uticaj jutjubera, problem sistema i države i da ”država je zakazala’. ”Država je ta koja ima najveće alate da to reši. Po našem zakonu nije dozvoljeno da na javnom mestu snimaš bez dozvole i da bilo koga snimaš bez njegovog znanja, ali jutjuberi u nedogled propagiraju taj sadržaj.” Država bi trebalo da poznaje Jutjub bolje od svih. Zašto je DW akademija pokrenula projekat Klikbejt i zašto se napravila tolika drama oko pesme ”Drama”? ”Klinci su nakon pesme Drama skapirali da nisu najbitnije materijalne stvari… Tokom ove Jutjub drame sam očekivao sve, ali nikako nisam mogao da predvidim Levijatan u klipu sa Bakom Prasetom. Baka Prase mi u tom klipu deluje kao da je ucenjen. Nakon toga dolaze naslovi u Informeru i Kuriru. Priča o tome da smo satanisti i autošovinisti je van svake pameti.”

Takođe najavljuje da može kad god da podnese tužbu protiv Levijatana i protiv Bogdana Ilića – Bake Praseta. ”Dokumentovao sam sve njihove reakcije koje su mi bili potrebne, i to nikada ne može da zastari.” U emisiji je bilo reči i propagiranju materijalzma, srpskom jeziku i srpstvu na Jutjubu, Evropskoj uniji i BalkanTubeFestu, promeni sistema, Kosmetu i Crnoj Gori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate to: