Gost nove epizode emisije ”Zdrava Generacija” bio je Đorđije Andrić Žorž, jedan od autora serijala Dnevnjak.

Niko ne treba da se isključi, treba da pratiš, ali ništa da ne primaš kao čistu informaciju. Strašno je sve što se dešavalo u proteklih mesec, dva, a najviše mi je smetalo širenje proverenih informacija putem lančanih VIber poruka. Te ovaj naučnik iz Bona oktrio najveću tajnu, te moja drugarica radi u bolnici… – misli da to zbunjuje ljude i da su ljudi delili te poruke kao da oni imaju poruku.

O tezi da se priroda budi za vreme pandemije, kaže da u je to normalno i logično jer prosto nema buke i saobraćaja. Nisam siguran koliko je to obnavljanje prirode. Možda sam ja lud i glup, ali mislim da nije.

Ali smatra da po pitanju litija u Crnoj Gori kaže – Crna Gora se zaista probudila, teško će se to zaustaviti. Istera će se zver na čistinu.

Misli da bavljenje time da li je sve zavere i da li je Bil Gejts sve izmislio da bi prodavao vakcine previše velika tema jer mi tu ne možemo ništa. I da jeste tako i meni ne mora da bude daleko ta misao da je neko izmislio da bi nam prodavao vakcine – de facto virus postoji i opasan je. Baviti se svetskim temama možemo ko u kafani o Kosovu kad pričamo, drugo ništa ne možemo.

U emisiji je bilo reči i o ulogama Crnogoraca u srpskoj kinematografiji, Vučićevih 100 evra, hapšenju Amfilohija…

Ceo intervju na linku ispod.

izvor: Zdrava Generacija.