Direktor SZO sugeriše da će se COVID ograničenja nastaviti i nakon vakcine

Direktor Svetske zdravstvene organizacije sugerisao je da će se ograničenja zbog koronavirusa nastaviti i nakon što vakcina postane široko dostupna.

Tedros Adhanom Ghebreiesus je komentarisao na Tviteru nakon objavljivanja vesti o nekoliko novih vakcina za koje je rečeno da su efikasne u borbi protiv COVID-19 i koje se približavaju ostvarenju.

„Od početka pandemije COVID19 znali smo da će vakcina biti presudna za stavljanje pandemije pod kontrolu. Ali važno je naglasiti da će vakcina dopuniti ostale alate koje imamo, a ne da će ih zameniti “, rekao je Ghebreiesus.

Dalje je dodao da će se karantin, nadzor, praćenje kontakata i druge mere nastaviti i nakon što upotreba vakcine postane rasprostranjena.

Brojne druge istaknute osobe su tvrdile da su zaključavanja, nošenje maski, socijalno distanciranje i druga ograničenja tu da ostanu nakon što se pandemija završi.

U svojoj knjizi Covid-19: The Great Reset, globalista Svetskog ekonomskog foruma Klaus Švab tvrdi da se svet „nikada neće vratiti u normalu“, uprkos tome što je priznao da koronavirus „ne predstavlja novu egzistencijalnu pretnju“.

Visoki zvaničnik američke vojske takođe je rekao da će nošenje maski i socijalno distanciranje postati trajni, dok je urednik rubrike za međunarodnu bezbednost na CNN-u Nik Paton Volš utvrdio da će obavezno nošenje maski postati “trajno”, “samo deo života” i da javnost treba da se „pomiri s tim“.

Komentarišući to pitanje, Joseph Massei rekao je da je Ghebreiesusova izjava ponovo potvrdila činjenicu da se zaključavanja zbog COVID-a više bave „socijalnim inženjeringom“ nego okončanjem pandemije.

„Nisam teoretičar zavere niti negiram COVID, ali ovakvim ljudima teško je ne poverovati da se zaključavanja više bave socijalnim inženjeringom nego zaustavljanjem virusa“, tvitovao je. „Vakcina nije„ dopuna“ da budeš izolovan sa brnjicom poput životinje.“

Prevod: Srpski Glasnik

Izvor: Summit News, 23. 11. 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate to: