Britanske policijske snage kažu da će prekinuti božićna okupljanja radi primene COVID pravila

Policijske snage u Velikoj Britaniji obećale su da će prekinuti božićna porodična okupljanja koja krše ograničenja „socijalnog distanciranja“ zbog koronavirusa.

Policijski komesar za kriminal u Vest Midlandsu Dejvid Džejmison rekao je da neće biti ustručavanja prilikom intervencije u situacijama u kojima se krše pravila.

„Ako mislimo da se velike grupe ljudi okupljaju tamo gde ne bi trebalo, policija će morati da interveniše. Ako se opet dogodi flagrantno kršenje pravila, policija bi morala da reaguje “, primetio je Džejmison.

Vest Midlands je trenutno pod lokdaunom Tier 2, što znači da je nezakonito mešanje dva odvojena domaćinstva u zatvorenom, iako se čini da postoji široko rasprostranjeno nepoštovanje zakona u celoj zemlji.

Nakon što je novinarka BBC-ja Viktoria Derbišir rekla da će prekršiti pravila da bi se videla sa porodicom na Božić, bila je primorana da se povuče i izvini.

Ispitanici u vestima iskalili su bes.

„Gotovo kao da policija i političari namerno pokušavaju da isprovociraju ljude. Ako ovo pokušaju na Božić, stvari će vrlo brzo postati gadne “, rekao je jedan.

„Sada je vreme da ustanemo protiv ove tiranije!“ dodao je još jedan.

Drugi su istakli da bez naloga policija ne bi mogla legalno da uđe u domove radi sprovođenja pravila.

Izvor: Summit News, 28. 10. 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate to: