Firma povezana sa SNS-om umešana u prevoz oružja

Politika Politika u Srbiji

Beograd – Preduzeće Panekspres iz Lučana, u vlasništvu lokalnog funkcionera Srpske napredne stranke Zorana Pantelića, profitira od transporta oružja za kompanije koje proizvode i trguju naoružanjem, piše nedeljnik NIN.

Uvidom u napomene uz finansijski izveštaj Panekspresa za 2018. koji je dostavljen Agenciji za privredne registre, NIN je utvrdio da ta firma potražuje 74 miliona dinara od tri preduzeća namenske industrije.

Panekspres je pre godinu dana potraživao 57,6 miliona dinara od kompanije „Milan Blagojević”, 8,9 miliona od Slobode Čačak i 7,5 miliona dinara od Partizan teka, čiji je vlasnik Slobodan Tešić.

NIN navodi i da je Panekspres prevozio sanduke kompanije GIM, koja je povezana sa ocem ministra policije Nebojše Stefanovića, do aerodroma „Konstantin Veliki” u Nišu, odakle su poslati kupcima iz Saudijske Arabije.

U poslednje četiri godine poslovni prihodi Panekspresa uvećali su se za više od 50 odsto, sa 465 na 715 miliona dinara, dok je neto dobit udvostručena sa 42,9 na 85,6 miliona dinara, piše nedeljnik.

Izvori NIN-a iz Lučana kažu da je Panekspresu posao krenuo kada je učvrstio saradnju sa kompanijom „Milan Blagojević – Namenska” iz tog mesta.

List navodi da je Pantelić u „veoma dobrim odnosima” sa direktorom „Milana Blagojevića” Radošem Milovanovićem, kome se sudi zbog nesreće u kojoj su 2017. godine poginula dva radnika u toj fabrici.

Pozivajući se na lokalne izvore, NIN navodi da je Panekspres godinama bio jedan od većih sponzora Fudbalskog kluba Mladost iz Lučana, čiji je počasni predsednik Milovanović.

Izvor: Nova ekonomija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *